Geen producten (0)
Geen producten (0)

Onderhouden van de sieraden

Een goede kwaliteit Alpaca zilver zal indien goed verzorgd zijn glans voor een zeer lange tijd behouden.
Het is heel gemakkelijk om de sieraden op een goede manier te verzorgen. Plaats de sieraden, vóór het reinigen, op een zachte doek op tafel zodat de stenen geen krassen of breuken krijgen wanneer u deze plaatst op een harde ondergrond.


De Eenvoudige methode
Het gebruik van twee Sterling zilver poetsdoekjes. Een voor het reinigen van de aanslag op de sieraden en een doekje om het de laatste glans te geven. Met het "aanslag" schoonmaakdoekje wrijft u meerdere malen, beetje bij beetje, over de sieraden.
Vervolgens neemt u het "uiteindelijke glans" doekje en wrijft u net zolang over de sieraden totdat deze zijn oorspronkelijke glans weer heeft. Hierna bergt u de sieraden op in een opbergzakje gemaakt van zacht materiaal.

De Deep Cleaning methode
Als uw sieraden voor een tijdje niet zijn schoongemaakt, dan kan het zijn dat deze een grondiger reinigingsmethode nodig hebben.
Maak een oplossing van warm water, een paar druppels citroen en milde zeep (shampoo of vloeibare zeep). Plaats uw sieraden op een zachte doek op een niet te harde ondergrond.
Bevochtig uw "aanslag" Sterling zilveren doekje met de oplossing en wrijf hiermee over de metalen. Wanneer de glans terugkomt, wrijft u deze hierna glanzend met het droge "uiteindelijke glans" poetsdoekje.


Waarschuwingen
- Houdt bij voorkeur uw Alpaca zilveren sieraden in aparte zakjes (zoals fluweel), zelfs als ze een set zijn.
- Spray parfum "VOOR" het dragen van uw sieraden. Wanneer parfum direct op de sieraden wordt gespoten zullen de metalen verkleuren en kunnen de stenen beschadigen.
- Omdat alpaca zilver bestaat uit verschillende metalen, de sieraden niet in zilverreiniger onderdompelen, dit zal schade toebrengen aan uw sieraden.
- Reinig de stenen met een droge doek - niet een spray of een oplossing.
- De sieraden vervaardigd met muranoglas nooit weken in vloestoffen.
Met de juiste zorg kan uw Alpaca zilver vele, vele jaren meegaan.