Geen producten (0)
 

Mala 38 cm

€ 7,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 020
Bruto gewicht 0,08 Kg
Omschrijving

Tibetaanse Mala ketting wit jakbeen; lengte 38 cm zonder tellers (8 mm kralen)

Jakbot Mala

Een Japa mala of mala is een set van kralen gebruikt door hindoes en boeddhisten, meestal gemaakt van 108 kralen, maar er bestaan ook andere nummerreeksen (meestal deelbaar door 9).

108 is een bijzonder getal. In India wordt het als een heilig getal beschouwd:
- er zijn 108 heilige klanken of Bija Mantra’s;
- er zijn 108 energiepunten in het lichaam;
- er zijn 108 kralen van de mala, die vele Indiërs en ook westerlingen gebruiken bij het mediteren.

Het koord is voor alle mala's hetzelfde, en hoort te bestaan uit negen draden die de Boeddha Vajradhara en de acht bodhisattva's symboliseren. De grote kraal aan het eind staat voor de wijsheid die de volkomen leegte realiseert en de cilindervormige kraal daarboven is de leegte zelf. Samen symboliseren zij dat alle tegenstanders verslagen zijn.

Malas worden gebruikt voor het bijhouden van de telling tijdens het reciteren, chanting, of geestelijk herhalen van een mantra of de naam of namen van een godheid.

De traditie om mala kettingen te maken van  been is al zo oud als het Boeddhisme zelf. Deze authentieke, handgemaakte mala is gemaakt van jakbeen. Been is een organisch materiaal, heeft een open structuur en is zeer sterk. Sieraden van been worden door het jarenlang gebruik steeds mooier en gaan natuurlijk erg lang mee. Het gebruik van been voor sieraden en gebruiksvoorwerpen is een eeuwenoude traditie van verschillende volkeren. Ook in Europa werd been vroeger gebruikt voor bijvoorbeeld knopen aan kleding. In de prehistorie werden er onder andere kammen, naalden, priemen en fluiten van gemaakt.

De mala is 38 cm lang en bestaat uit 8 mm kralen.

Reacties

Ook interessant

€ 16,50
€ 14,50