Geen producten (0)
 

Bamboe wierookkoker: Sandalwood

€ 3,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 152
Bruto gewicht 2,00 Kg
Omschrijving

Bamboe wierrookkoker 30 cm; inhoud 20 sticks Sandalwood

Betekenis van Wierook:
Wierook betekent gewijde of heilige rook. Het is al vele duizenden jaren oud. Waarschijnlijk is het gebruik van wierook ontstaan nadat iemand een stukje hars van de Boswellia boom op een smeulend vuurtje gooide en ontdekte dat de rook een speciale geur met zich meedroeg. De hars = frankincense = wierook werd bij reukoffers gebruikt. Een reukoffer had tot doel contact te maken met de Goden en hen te bewegen antwoord te geven op vragen en gebeden. De geur werd met de rook meegedragen naar de wereld van de Goden (je zag de rook opstijgen naar de hemel en oplossen=overgaan in de Godenwereld). In de tijd van de farao’s was wierook al een belangrijk onderdeel van hun rituelen. Wierook was een van de belangrijkste handelsgoederen van karavanen. De prijs kon die van goud evenaren. Wierook was bovendien belangrijk door zijn effect op negatieve invloeden van buiten. Wierook zuivert, beschermt tegen negatieve vibraties en verbetert de sfeer in het algemeen. Hierop is het kalmerende effect van wierook gebaseerd.
Oorspronkelijk kwam wierook uit het Midden-Oosten, maar nu bijna altijd uit India, Nepal of Japan.

Wierook en de 5 elementen:
In oude tradities wordt verteld dat alles in de wereld opgebouwd is uit de 5 elementen, namelijk: aarde, lucht, water, vuur en ether. Het is interessant te weten dat wierook 1 van de weinige producten is dat alle 5 elementen in zich combineert. Wierook bestaat uit aarde (ingrediënten), verspreidt zich via de lucht, wordt bereid met water, wordt actief door middel van vuur en heeft een etherische=fijnstoffelijke werking (kalmerend, beschermend, positieve dingen aantrekkend). Waarschijnlijk werkt wierook daarom zo harmoniserend en helend. Wierook is een heel bijzonder en spiritueel product met tientallen toepassingen op het gebied van verstand, gevoel en lichaam.

Geuren en hun effect:
Boven op het rustgevende effect van wierook komt het effect van de geur. Elke geur heeft een bepaald effect, maar dat kan verschillend zijn voor ieder persoon. Zo kunnen geuren blij maken, fris, zekerder, of actiever, of je voelt je er meer geborgen door. Een geur kan je stemming verbeteren, je gevoelens verduidelijken, je verstand scherpen, je emoties ondersteunen en je lichamelijk of geestelijk tot rust brengen. de geur troost en ondersteunt, is er altijd als het nodig is, blijft altijd dezelfde: een vriend door dik en dun.

Waar kan je wierook voor gebruiken?
Er bestaat een sterke relatie tussen onze reuk en onze stemming en emoties. Probeer maar eens Rozen en Viooltjes of Lotus als je blij wilt worden; Sandelhout voor innerlijke rust of als je wil mediteren. Ook Nag Champa en Darshan worden veel gebruikt om bij te mediteren. Veel mensen gebruiken wierook voor ontspanning, speciaal Amber en Lavendel, omdat het beschermend en ontspannend werkt voor onze belaste zenuwen. Voor je gevoel en gemoed werkt wierook opbeurend en verlichtend.

Geuren kunnen een grote verrijking betekenen in je persoonlijke leven want geuren dragen ook herinneringen mee, zoals je dat kent als je muziek van vroeger hoort en je de gevoelens van toen opnieuw beleeft. Een visuele herinnering is vaak beperkt tot wat je zag, maar een geurherinnering is een totaalherinnering. Je herinnert door de geur ook wat je toen dacht, voelde en hoorde.

 

Wierook stokjes:
Met name voor huishoudelijk gebruik worden vaak wierookstaafjes gebruikt. Dit zijn traditioneel gespleten bamboe stokjes, waaromheen een brandbaar wierook mengsel is gerold. Na toevoeging van water vormt dit mengsel door de kleefstoffen, een soort deeg of pasta. Dit deeg wordt met de hand om het bamboe stokje gerold, waarna de stokjes in de schaduw gedroogd worden. Dit mengsel bestaat naast geurende stoffen uit een bindmiddel en uit stoffen die de verbranding bevorderen. De geurende stoffen kunnen bestaan uit fijn gemalen harsen, etherische olie en andere geurende stoffen. De staafjes worden boven aangestoken en branden (afhankelijk van de grootte) in 10 minuten tot 45 minuten op.

 

Wierook kegeltjes: De samenstelling van de kegeltjes is vergelijkbaar met die van de stokjes. In dit geval is het mengsel niet om een stokje gerold, maar tot een kegel gerold. Ook de kegel wordt van bovenaf aangestoken en brandt langzaam op.

Reacties