Geen producten (0)

korrelwierook

U kunt wierrookorreltjes op twee manieren gebruiken:

Methode met een theelichtje

Deze methode is te vergelijken met het branden van geurolie. Men plaatst de wierookkorrels in het bovenste schaaltje en een theelichtje in de houder. De geur zal zich verspreiden als het theelichtje brandt.

Methode met een houtskoolbriketje

Neem één rondje houtskool en grijp het met de kooltang op zijn rand. Steek de rand van de houtskool aan met een aansteker (of evt. lucifer). Zodra het rondje kool begint te gloeien en te knetteren plaatst u het in het midden van de wierookpan of -houder. De gloed verspreidt zich nu over het hele stukje kool. Wacht ongeveer 3 minuten tot de houtskool doorbrandt en wit is geworden. Nu kunt u de wierookkorrels over de kool verspreiden: Plaats de wierookkorrels op het brandende kooltje in de wierookpan of wierookkom. De weldoende en aangename geur begint zich snel te verspreiden.

De kooltjes zorgen voor een geleidelijkere en langzamere verspreiding van de geur.

Een van de voordelen van het branden van korrelwierook, ten opzichte van stokjes of kegeltjes, is dat je de geuren naar eigen voorkeur kunt mengen. 

Een gemakkelijke manier voor het branden van korrelwierook (en met minder rook) is het branden boven een waxinelichtje. Je hebt hiervoor een korrelwierookbrandertje nodig. De brandertjes met zeefjes moet je wel regelmatig weer schoonmaken, anders koekt het aan. 

Om dit te voorkomen: vouw een stukje aluminium-folie met een klein kuiltje in het midden voor de korrels, en leg dit in het roostertje. Vervang vervolgens gewoon iedere keer het folie.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren